Zaterdag 9 mei 2015 in Blankenberge

Hieronder de presentaties van deze basisopleidingsdag. U moet zich aanmelden om de presentaties te kunnen zien en downloaden.

Documenten

pdf Bernadette Vandenheuvel - Regelgeving in WZC (29 downloads)
pdf Marc Dierick - Het meten van kwaliteit in WZC (22 downloads)
pdf Rudy Faelens - Taak & Functie CRA (55 downloads)
pdf Walter Sablon - De prijs voor wonen, zorg en welzijn in een WZC (18 downloads)

Extra informatie in verband met het Sofia Leerplatform

Extra informatie in verband met het Sofia Leerplatform (onderdeel van de basisopleidingscyclus voor CRA’s) + toekennen attest CRA
 
Geachte dokter,

Aangezien er wat onduidelijkheid bestaat over het toekennen van attesten voor de erkenning tot CRA, geven we hierbij graag wat meer info.

De basisopleidingscyclus voor CRA's wordt digitaal ondersteund door het online leerplatform Sofia. Door uw inschrijving hebt u gedurende drie jaar toegang tot het Sofia Platform. U kreeg via e-mail een persoonlijke login en wachtwoord toegestuurd, waarmee u kan inloggen in het systeem. Daar vindt u meer info terug over de modules die u gevolgd heeft: guidelines, interessante artikels en voorbeelden. In bijlage van deze mail vindt u een korte uitleg over hoe u kan inloggen op het Sofia Leerplatform.

Om een module volledig af te werken en erkend te krijgen, zijn er 4 uur vereist. Het vierde uur van de opleiding kan u afmaken door via het leerplatform in te loggen en de vragen bij het door u gevolgde onderdeel op te lossen.

  • Voor de module Medisch Beleid staan de vragen in het onderdeel "multimorbiditeit"
  • Voor de module Geneesmiddelenbeleid en formularium staan de vragen in het onderdeel "toets"

Eens de vragen beantwoord zijn, kunnen we u de credit voor de desbetreffende module toekennen. Indien dit de laatste modules waren die u nog diende te volgen, krijgt u hierna uw attest per mail toegestuurd. Indien u nog andere modules dient te volgen, krijgt u uw attest na het vervolledigen van alle modules, inclusief de online-onderdelen.

Het is dus verplicht om eerst de vragen op te lossen - dan pas is een module volledig afgerond.

We kijken wekelijks na wie welke module reeds afrondde. Indien u recht heeft op het attest, wordt dit u toegezonden door Domus Medica.

We hopen met deze mail voor wat verduidelijking te zorgen. Voor meer info kan u ook terecht op de website van Domus Medica of op de CRA-pagina van Zorgbeleid.

Met vriendelijke groeten,
Het Congressecretariaat